Baclavale


Ingrediente
  • Pentru foi:
  • ulei sau unt pentru uns foile
  • 3 oua
  • 1 pahar iaurt
  • sase lingurie ulei
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg nuca
  • Pentru sirop:
  • un kg zahar
  • 1/2 litru apa
  • lamaie
  • vanilie
  • scortisoara
_

Mod de preparare:

Astazi am sa va prezint reteta mea de baclavale pe care le prepar cu mult drag in fiecare an in de Craciun. Eu foile nu le cumpar din comert ci le prepar si pe ele. Daca sunteti in lipsa de timp le puteti cumpara din comert.

Am inceput sa prepar intai aluatul pentru foile de baclava. Am amestecat bine oualele, iaurtul si 6 linguri de faina de ulei. Am incorporat faina in aceasta compozitie. La inceput am amestecat cu telul apoi cu mana pana aluatul a putut fi strans intr-o mingie si apoi modelat.

Am dat deoparte si am lasat 1/2 ora.

Intre timp am tocat miejii de nuca cu ajutorul unui cutit.

Dupa 1/2 ora din bila de aluat faceti aproximativ 18 mai mici, de marimea unui ou de gasca.

Framantati pe fiecare individual, apoi le puneti intr-un castron si le ungeti cu ulei, inainte de a fi intinse.

Dupa ce ati intis 3 foi (fiecare foaie trebuie intinsa in asa fel incat prin ea sa se vada sa citit un ziar), le ungeti pe fiecare cu ulei, si le asezati una peste alta. Deasupra puneti miez de nuca tocat marunt, si luati cu grija fiecare colt, ducand spre jumatate si lipiti. Taiati apoi pe diagonale. Din una trebuie sa faceti 4 baclavale.

In acest mod trebuie sa procedati si cu restul bilelor. Deci din 3 foi (bile) va ies 4 baclavale. Dati la cuptor iar intre timp pregatiti siropul.
Amestecati toate ingredientele.

Aveti doua moduri sa insiropati baclavalele. Fie puneti sirop fierbinte peste baclavele reci fie invers. Siropul il turnati peste baclavale in tava in care s-au copt si lasati la insiropat circa 24 de ore.

Lasă un răspuns