Prajitura cu afine II

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Spalati afinele sub jet de apa rece si apoi le lasati sa se svante. Puneti peste acestea 1-2 linguri de faina. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si sarea. Bateti untul si zaharul pana cand obtineti o compozitie albicioasa si cremoasa. Adaugati coaja de portocala si ouale, unul cate unul amestecand dupa fiecare. Adaugati amestecul de faina alternativ cu suc de portocale si lapte. Incepeti si terminati cu faina. Puneti afinele si amestecati usor cu ajutorul unei spatule. Turnati aluatul intr-o forma de copt cu dimensiunile 20 × 20 cm. Coaceti timp de 30-40 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Inainte de a servi dati prajitura pe un...

Baclavale

Astazi am sa va prezint reteta mea de baclavale pe care le prepar cu mult drag in fiecare an in de Craciun. Eu foile nu le cumpar din comert ci le prepar si pe ele. Daca sunteti in lipsa de timp le puteti cumpara din comert. Am inceput sa prepar intai aluatul pentru foile de baclava. Am amestecat bine oualele, iaurtul si 6 linguri de faina de ulei. Am incorporat faina in aceasta compozitie. La inceput am amestecat cu telul apoi cu mana pana aluatul a putut fi strans intr-o mingie si apoi modelat. Am dat deoparte si am lasat 1/2 ora. Intre timp am tocat miejii de nuca cu ajutorul unui cutit. Dupa 1/2 ora din bila de aluat...

Prajitura cu bezea si zmeura

Incalziti cuptorul la 148 grade C. Ungeti o tava cu diametrul de aproximativ 20-23 cm cu unt si tapetati cu hartie de copt. Intr-un castron, mixati cu ajutorul unui mixer, albusurile de ou impreuna cu sarea. Adaugati zaharul in praf, extract de vanilie si faina. Omogenizati bine apoi impartiti aluatul in doua. Coaceti cele doua parti de aluat pentru aproximativ 50-60 minute. Daca vi se pare ca se rumeneste prea rau deasupra, acoperiti cu o folie. Intre timp preparati bezeaua. Amestecati toate ingredientele pentru bezea in afara de zmeura. Cand cele doua jumati de aluat sunt coapte, le scoateti de la cuptor, pe prima jumatate puneti 1/2 din bezea, apoi adaugati cea de a doua jumatate peste care puneti restul...

Negresa cu dovleac si crema de branza

Bateti untul, zaharul si vanilia pana obtineti o compozitie albicioasa. Adaugati oualele unul cate unul si amestecati dupa fiecare. Amestecati ingredientele uscate apoi adaugati-le la aceasta compozitie si omogenizati aluatul. Pentru aluatul cu branza: Bateti crema de branza impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer, apoi adaugati la restul de ingrediente si omogenizati bine. Turnati 2/3 din aluatul cu cacao in tava pregatita in prealabil cu hartie de copt. Deasupra puneti aluatul cu branza, iar apoi din loc in loc restul de aluatul de cacao. Cu ajutorul unui cutit imprastiati aluatul de cacao in cel cu branza. Dati tava la cuptorul preincalzit la 176 grade C pentru 35 de minute.

Prajitura cu grepfruit

Cu ajutorul unui mixer electric amestecati 1/4 zahar, o cana de faina si untul pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Puneti acest amestc intr-o tava de copt, apasati-l pe partea de jos a tavi, si dati la cuptorul preincalzit la 176 grade C pentru cca 15 minute. Intre timp bateti restul ingredientelor. Cand crusta este gata scoate de la cuptor si puneti peste amestecul de ou si grepfruit. Dati la cuptor pentru inca 20 de minute sau pana cand marginile au o culoare aurie. Dupa ce scoateti de la cuptor, dati la racit, apoi presarati cu pudra de zahar.

Negresa rapida cu ciocolata neindulcita

Incalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti o tava cu diametrul de aprox 23 cm cu unt. Puneti untul si ciocolata intr-un castron si dati la cuptorul cu microunde pentru a se topi. Amestecati continuu. Dupa ce se topeste adaugati pudra de cacao, zahar, sare si vanilie. Separat bateti bine oualele si le adaugati apoi la acest amestec. Incorporati faina in amestec. Turnati acest aluat in tava de copt, neteziti suprafata cu o spatula si dati la cuptor pentru 25-30 minute.