Chiftelute din peste


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Timp de preparare: 30-40 minute.
Ingrediente: 350 g- 450 g file de cod, 2 felii de paine, 1 ou, patrunjel si marara verde, 2 linguri pesmet, 1-2 lingurite condiment de peste, 1 lingurita vegeta, 2 lingurite piper, 1 lingurita boia, 4-5 catei de usturoi, sare, ulei pt prajit chiftelutele.
Mod de preparare: punem painea la inmuiat in apa rece, o stoarcem bine, o punem intrun vas pt blender
Taiem bucatile de file, la fel si usturoiul, verdeata o tocam marunt. Punem in vasul de plastic peste paine pestele, usturoiul, oul si le blenduim. Adaugam peste pasta obtinuta pesmetul, condimentele si verdeata, omogenizam bine de data aceasta cu o lingura de lemn, potrivim de sare daca mai este nevoie. Din compozitia rezultata, formam chiftelute de marimea nucilor, pe care le prajim in ulei incins. Scoatem chiftelutele pe servetel absorbant.
Se consuma cu cruditati sau mustar, merg foarte bine langa un pahar de bere rece sau vin.

Lasă un răspuns