Coltunasi cu gem


Ingrediente
_

Mod de preparare:


Pentru aluat iti trebuie:

* 500 g faina
* 100 g zahar
* 250 ml lapte
* 40 g drojdie
* un praf de sare
* 2 galbenusuri
* 100 g unt
* arome (coaja de lamaie, zahar vanilat etc.)

Pentru umplutura iti trebuie:

* 3 linguri rom
* 250 g gem de prune (sau orice alt fel de gem)
* esenta de vanilie
* un praf de scortisoara
* zahar pudra pentru pudrat.

Pregatesti asa:

1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, doua linguri de faina si 3 de lapte si se lasa sa creasca.
2. Intr-un castron, se pun faina, zaharul, praful de sare, galbenusurile, laptele caldut, untul topit si se framanta adaugand cate putin din maiaua ce a crescut.
3. Aluatul obtinut se lasa la dospit, intr-un loc cald.
4. Intre timp, se amesteca gemul cu romul si se adauga, dupa gust, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
5. Se intinde o foaie din aluatul ce a crescut si se taie in 16 patratele.
6. In fiecare patratica se pune cate o lingurita de gem si se impatureste in forma dorita.
7. Se asaza coltunasii in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, dupa care se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor.
8. Dupa ce s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.

Lasă un răspuns