Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste informatiile! (X)

»
 
»
Cozonac

Cozonac

Ingrediente
Anunturi Google

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 kg faina,
600 ml lapte,
200 g smantana,
100 g unt,
300 ml ulei Unisol,
8 galbenusuri,
500 g zahar,
1 esenta vanilie,
1 esenta rom,
coaja de lamaie,
2 pachete de drojdie,
1 lingurita sare.
Mod de prearare:
Pui toata faina intr-un lighean, iar la mijloc faci maiaua: dizolvi drojdia in lapte si amesteci cu jumatate din faina. Cand maiaua a crescut, adaugi celelalte ingrediente asa: topesti zaharul in putin lapte, iar in galbenusuri pui toate aromele si sare. Adaugi smantana si untul si incepi framantatul, turnand cate putin ulei Unisol. Lasi circa o ora la crescut.
Mod de preparare umplutura:
Bati albusurile cu zahar (8 albusuri si 8-10 linguri cu zahar), adaugi nuca macinata, cacao, esenta de vanilie, de rom, coaja de lamaie si stafide inmuiate in rom. Umpli cozonacii si ii coci la foc moderat o ora. Daca faina este de calitate, reusita este sigura.

Cozonac


Reteta scrisa de Anda Marinescu / 26.04.2011

S-ar putea sa iti mai placa si urmatoarele retete:

retete
Contact Termeni si conditii
Copyright © 2010 - 2014 · retete-sanatoase.ro · Toate drepturile rezervate. · Postari
Mergi sus