Gumbo cu crab


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • doua linguri ulei de masline,
  • 230 g bame, taiate in rondele groase de 1-1.5 cm,
  • o ceapa potrivita, tocata mare,
  • un ardei gras rosu, curatat de seminte, tocat,
  • un ardei gras verde, curatat de seminte, tocat,
  • 1/2 cana cubulete de jambon preparat,
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt,
  • o conserva (400 g) rosii de suc propriu,
  • 400 g supa de pasare, degresata, plus adaosul necesar de apa pentru a obtine doua cani,
  • 450 g carne de crab,
  • 1/4 lingurita sos de ardei iute,
  • 1/4 lingurita sare,
  • 1/4 lingurita piper negru.
  • Mod de preparare reteta:
_

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se pun bamele, ceapa, ardeii grasi si jambonul. Se calesc circa 10 minute, pana cand se fragezesc bamele si nu mai sunt lipicioase.
Se adauga usturoiul. Se caleste un minut. Se adauga rosiile si amestecul de supa cu apa. Se fierb 20 de minute la foc mic, descoperite.
Se adauga carnea de crab, sosul iute, sarea si piperul. Se infierbanta la foc mic si se servesc.

Lasă un răspuns