Miel la protap


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente:
un miel intreg ,
ceapa,
morcovi,
usturoi,
vin,
ulei,
slanina afumata,
5-6 lamai,
busuioc.
Mod de preparare:
Impanati mielul cu usturoi si bucatele de slanina, il fixati bine pe proţap asfel incat sa nu alunece in timpul rotirii.
Dupa ce il fixati, incepeti sa il umpleti, folosind morcovi care este de preferat sa fie putin fierti inainte, 7-8 cepe intregi, cateva bucati de slanina crestate ca si pentru prajit si cativa catei de usturoi. Peste aceasta umputura stoarceti 2-3 lamai si presarati busuioc dupa care coaceti cu grija mielul astfel incat umplutura sa fie in siguranta, ca aromele si sucurile sa ramana in interior pentru a imprima carnii un gust aparte .
Puneti protapul la o distanta suficient de mare fata de jar astfel ca prajirea sa se faca lent. Asta va dura aproximativ 4 ore.
In timpul prajirii, ungeti mielul din 10 in 10 minute cu un bait preparat din vin, zeama de lamaie, felii de ceapa, usturoi si busuioc.

Lasă un răspuns