Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste informatiile! (X)

»
 
»
Miel la protap

Miel la protap

Ingrediente
Anunturi Google

Mod de preparare:

Ingrediente:
un miel intreg ,
ceapa,
morcovi,
usturoi,
vin,
ulei,
slanina afumata,
5-6 lamai,
busuioc.
Mod de preparare:
Impanati mielul cu usturoi si bucatele de slanina, il fixati bine pe proŇ£ap asfel incat sa nu alunece in timpul rotirii.
Dupa ce il fixati, incepeti sa il umpleti, folosind morcovi care este de preferat sa fie putin fierti inainte, 7-8 cepe intregi, cateva bucati de slanina crestate ca si pentru prajit si cativa catei de usturoi. Peste aceasta umputura stoarceti 2-3 lamai si presarati busuioc dupa care coaceti cu grija mielul astfel incat umplutura sa fie in siguranta, ca aromele si sucurile sa ramana in interior pentru a imprima carnii un gust aparte .
Puneti protapul la o distanta suficient de mare fata de jar astfel ca prajirea sa se faca lent. Asta va dura aproximativ 4 ore.
In timpul prajirii, ungeti mielul din 10 in 10 minute cu un bait preparat din vin, zeama de lamaie, felii de ceapa, usturoi si busuioc.

Miel la protap


Reteta scrisa de Anda Marinescu / 5.04.2012

S-ar putea sa iti mai placa si urmatoarele retete:

retete
Contact Termeni si conditii
Copyright © 2010 - 2014 · retete-sanatoase.ro · Toate drepturile rezervate. · Postari
Mergi sus