Pasca moldoveneasca cu branza de vaci


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
750 g margarina,
120 g faina,
70 g zahar,
2 galbenusuri.
Ingrediente pentru umplutura:
1 kg branza de vaci,
100 g unt,
9 galbenusuri,
200 g smantana,
200 g zahar,
150 g stafide,
2-3 linguri faina,
2 plicuri zahar vanilat,
1 esenta de vanilie,
sare.
Mod de preparare aluat:
Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi margarina, apoi faina si framanti un aluat omogen.
Mod de preparare crema:
Pasezi branza de vaci si o freci cu untul. Adaugi 8 galbenusuri, smantana, zaharul, faina, zaharul vanilat, esenta de vanilie, stafidele, un praf de sare si omogenizezi compozitia. Intinzi din 2/3 parti din aluat o foaie subtire pe care o asezi intr-o forma de tort unsa cu unt. Din aluatul ramas, faci un colacel pe care il asezi de jur-imprejurul foii in tava. Torni crema peste aluatul din tava, o ungi cu galbenusul batut si dai pasca la cuptor pentru 30 de minute. Pui aluatul in tava si torni deasupra crema.

Lasă un răspuns