Pizza de casa


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
1 si 1/4 ceasca faina de grau,
1/4 ceasca faina,
1 pachet drojdie,
1/2 lingurita praf usturoi
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar,
2 linguri + 1/2 lingurita ulei (puteti folosi si ulei de masline),
1/2 apa calda.
Pentru topping:
3-4 linguri sos de rosii,
1 ceapa mica,
1/4 tomate taiate felii,
1 ardei gras mare, taiat pe lung in fasii,
2 ciuperci feliate,
3 linguri de masline negre,
1/4 ceasca mozzarella.
Mod de preparare:
Am luat un castron mare in care am adaugat toate ingredientele pentru aluatul de pizza si le-am batut bine pana la omogenizare.
Am framantat apoi aluatul timp de 6-8 minute. Aluatul nu trebuie sa fie prea lipicios sau prea tare. Am lasat aluatul in vas, la crescut, pentru o ora, iar intre timp am pregatit legumele pentru toping.
Dupa ce a crescut am intins aluatul, incercand sa ii dau o forma cat mai rotunda, iar pe aceasta am am raspandid sosul de rosii, am pus legumele si branza maruntita.
Am incalzit cumptorul la 200 grade Celsius si am lasat la copt pentru aproximativ 15-20 minute.

Lasă un răspuns