Placinta cu mac


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
400-500 g faina alba pentru un aluat potrivit,
3 galbenusuri,
150 g zahar,
200 g margarina Delma pentru copt si gatit la temperatura camerei,
1 pachet praf de copt,
75-100 ml lapte (cat cuprinde aluatul).
Ingrediente pentru crema:
200 g mac,
200 g zahar,
150 g faina,
200 ml lapte,
2 pliculete zahar vanilat,
3 albusuri,
1 pliculet praf de copt.
Mod de preparare aluat:
Din toate ingredientele, impreuna cu margarina Delma pentru copt si gatit framantati un aluat potrivit din care intinzi 2 foi.
Mod de preparare crema:
Amesteci macul cu zaharul, faina, praful de copt, zaharul vanilat si laptele. Bati albusurile spuma si le adaugi peste crema , amestecand usor de jos in sus. Pui o hartie de copt in tava, dupa care pui o foaie de aluat, torni crema peste, iar peste crema pui cealalta foaie. Dai la cuptor pana se aureste usor deasupra. Cand e gata, presari zahar pudra.

Lasă un răspuns