Prajitura ,,Betivana”


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
6 oua,
250 g zahar,
13 linguri apa fiarta si racita,
2 1/2 cani faina (circa 400 g),
1 praf de copt.
Ingrediente pentru crema:
1 cana de visine din visinata,
100 g cacao,
150 g unt,
100 g nuci pisate,
1 borcan gem de caise,
250-300 ml lapte.
Ingrediente pentru ornat:
ciocolata,
nuca de cocos (sau o glazura la alegere).
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru blat pana se incorporeaza bine, torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa racire, tai blatul in doua. Partea de deasupra o inmoi putin in lapte, dupa care o amesteci cu toate celelalte ingrediente pentru crema. Peste cealalta jumatate de blat, intinzi gemul de caise si asezi crema de visine. Pentru glazura, topesti ciocolata pe baie de aburi si o intinzi cu un cutit. La final, presari nuca de cocos. Daca alegi sa folosesti o glazura simpla sau in doua culori, nu mai pui si nuca de cocos.

Lasă un răspuns