Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste informatiile! (X)

»
 
»
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Ingrediente
Anunturi Google

Mod de preparare:

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
2 kg sfecla rosie
100 g chimin
100 ml otet
1 buc hrean marisoara
sare
50 g zahar
1,5 l apa

Mod de preparare:
Am ales sfecla nu prea mare pentru ca este mai cruda, am spalat-o si am pus-o la fiert in oala sub presiune, aproximativ 40 minute.
Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.
Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se macina cu masina de carne.Adaugam hreanul peste sfecla si amestecam bine.
Punem la fiert apa cu sarea dupa gust, cu zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul il pinem la fiert separat intr-o cana cu apa si il lasam sa fiarba 5 minute. Amestecam apoi apa cu chimenul fiert si asa fierbinte il punem peste sfecla.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare.Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune asa calda in borcane , le punem capacele si apoi le asezam intr-o cratita in care am asezat prosoape. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.
Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Salata de sfecla rosie


Reteta scrisa de Anda Marinescu / 28.01.2011

S-ar putea sa iti mai placa si urmatoarele retete:

retete
Contact Termeni si conditii
Copyright © 2010 - 2014 · retete-sanatoase.ro · Toate drepturile rezervate. · Postari
Mergi sus