Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste informatiile! (X)

»
 
»
»
Salata ,,Shuba” (suba sau cojoc)

Salata ,,Shuba” (suba sau cojoc)

Ingrediente
Anunturi Google

Mod de preparare:

Ingrediente:
400 g maioneza pregatita cu ulei Unisol,
2 cartofi,
2 morcovi,
2 bucati mici de sfecla rosie sau 1 bucata mare,
1 ceapa alba sau verde,
3 fileuri de peste sarat (hering sarat in ulei).
Mod de preparare:
Cartofii si sfecla ii fierbi in coaja, impreuna cu morcovii (aproximativ 40 de minute), apoi ii lasi sa se raceasca si ii cureti de coaja. Cureti ceapa si o speli. De obicei (nu este obligatoriu), shuba se face in farfurii alungite, adica imita oarecum forma pestelui. Primul strat de salata va fi format din cartofi, care se dau pe razatoarea medie. De obicei este suficient un cartof mare sau 2 mici. Ungi bine cartofii cu maioneza. Tai fileul de peste cubulete mici. Distribui uniform pestele deasupra stratului de cartofi cu maioneza. Tai ceapa marunt. Inainte de a o pune in salata, o poti clati cu apa fierbinte, ca sa-i ia din iutime. Distribui ceapa deasupra pestelui. Ungi cu putina maioneza si acest strat.
Peste ceapa, asezi morcovul dat pe razatoare. Ungi bine cu maioneza. Peste morcov, pui sfecla data prin razatoare. Uniformizezi si ungi bine cu maioneza. Stergi farfuria pe margini si o ornezi cu verdeata, ceapa, galbenus, etc. Mai poti alege si alta combinatie: cartofi+ peste + ceapa + mar + morcov + sfecla sau peste + ceapa + cartofi + morcovi + sfecla rosie.

Salata ,,Shuba” (suba sau cojoc)


Reteta scrisa de Anda Marinescu / 25.07.2011

S-ar putea sa iti mai placa si urmatoarele retete:

retete
Contact Termeni si conditii
Copyright © 2010 - 2014 · retete-sanatoase.ro · Toate drepturile rezervate. · Postari
Mergi sus