Tort cu fructe si frisca


Ingrediente
_

Mod de preparare:

Ingrediente:

Blat1:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-8 linguri faina(cu varf)
-coaja de portocala.
Blat2:
-5 oua,
-5 linguri zahar,
-5 linguri nuca,
-2 linguri faina(cu varf)
-1 praf de copt,
-coaja de portocala.

FRUCTE:
-3 banane,
-3 portocale,
-3 kiwi,
-ciresele din 2borcane de compot .

1l frisca vegetala.

Sirop:
-1 ceasca zahar
-1 ceasca apa,
-esenta de rom.
(fierbem apa cu zaharul iar cand se raceste adaugam romul)

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma(foarte bine)
-adaugam zaharul(pe rand,nu tot odata)
-coaja de portocala si galbenusurile…
-la urma faina..
Coace un blatul pana trece testul scobitorii…
Se repeta aceiasi operatiune si la blatul cu nuca…
Blatul alb se taie in doua…asa rezulta 3 blaturi…2 albe si unul maroniu…(fructele taiate se lasa la scuras intr-o strecuratoare).Asamblam tortul astfel:
-un blat alb il insiropam apoi punem un strat de frisca,fructele,apoi iar frisca…adaugam blatul maroniu,il insiropam punem un strat cu frisca ,apoi fructele si iar frisc…incheiem cu ultimil blat pe care il insiropam…
Ornam dupa preferinta…

Lasă un răspuns