Aperitiv cu fasole pastai si conopida


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 conopida de aproximativ 500 g,
250 g pastai,
3 oua,
500 ml ulei,
1 lingura mustar,
1 lamaie,
1 lingura smantana,
2 catei de usturoi,
sare, piper,
1/2 legatura patrunjel,
1 castravete pentru decor.
Mod de preparare:
Desfaci conopida in buchetele pe care le speli si le fierbi timp de 10 minute. Speli pastaile si le cureti de capete si ate, apoi le pui la fiert.
Scurgi conopida si pastaile fierte.
Fierbi un ou tare si scoti galbenusul, pastrand albusul pentru decor. Il mixezi cu galbenusurile crude, mustarul si putina sare.
Torni uleiul picatura cu picatura, amestecand continuu fara sa schimbi sensul, pana cand incorporezi toata cantitatea. La sfarsit, potrivesti gustul maionezei adaugand sare si zeama de lamaie dupa gust. In maioneza obtinuta, incorporezi fasolea si conopida bine scurse, usturoiul zdrobit, smantana si piper dupa gust.
Asezi aperitivul intr-un bol si il decorezi cu albusul fiert, cu rondele de castravete, masline si cateva fire de patrunjel tocate fin.
Servesti aperitivul dupa ce l-ai pastrat timp de 30 de minute la frigider, cu paine prajita alaturi

Lasă un răspuns