Aperitiv (musaca) cu carne de mici


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 cartofi,
1/2 kg carne mici,
1 foaie de placinta,
2 linguri pasta de tomate,
2 linguri ulei,
1 pliculet seminte de susan.
Mod de preparare:
Cureti cartofii si ii tai rondele pe lateral. Amesteci carnea de mici cu o legatura de patrunjel tocat marunt, o lingura marar tocat marunt si presari sare, piper si alte condimente. Ungi 2 tavi de cozonac cu ulei, le tapetezi cu faina, asezi mijlocul foii de placinta pe fundul tavii, pui un rand de rondele de cartofi , apoi un rand din jumatate din carnea de mici. Mai pui o lingura de pasta de tomate peste carnea de mici, iar deasupra, inca un rand din rondele de cartofi. Acoperi totul cu capetele foii de placinta. Presari pe deasupra un pic de susan. Pui totul la copt in cuptorul incins in prealabil si lasi musacaua sa se rumeneasca.
Poti servi preparatul cald sau rece. Musacaua merge foarte bine alaturi de un pahar cu bere sau de vin. Se pregateste usor si este satioasa. Carnea pentru mici ii va da un gust deosebit.

Lasă un răspuns