Ardei umpluti cu carnati si orez


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 ardei grasi mari,
300 g carnati italienesti,
1 lingurita oregano uscat, faramitat,
1 1/2 cana orez alb, fiert,
1 morcov, curatat, ras,
1/2 cana branza cheddar, faramitata,
1 1/2 cana suc rosii (optional).
Mod de preparare:
Se taie ardeii in jumatati, pe lung. Se curata de seminte si nervuri. Se fierb la abur, 5 minute, pana se inmoaie putin. Partea de la capatul ardeilor care se poate folosi se toaca fin.
Se incinge o tigaie mare de teflon, la foc potrivit. Se scot carnatii din invelisul lor si se faramiteaza in tigaie. Se adauga ardeii tocati si oregano. Se rumenesc timp de 3 minute, faramitand carnatii cu o lingura de lemn, pana cand s-au patruns. Se ia tigaia de pe foc. Se adauga in ea orez, morcov si branza.
Se incinge cuptorul la 190 grade C.
Se pun ardeii intr-o tava de cuptor. Fiecare ardei se umple cu amestecul de orez, cu ajutorul unei linguri. Se acopera cu folie de aluminiu.
Se coc 25-30 minute, pana se inmoaie ardeii. Se servesc cu suc de rosii incalzit, daca se doreste.

Lasă un răspuns