Ardei umpluti cu peste


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 ardei grasi mijlocii,
300 g file de peste,
1 felie de paine,
1 ceapa,
1 1/2 lingura orez,
3 lingurite verdeata tocata,
sare, piper,
1 lingura bulion sau cateva rosii,
100 ml ulei,
1 lingurita faina smantana.
Mod de preparare:
1. Alegi orezul, il speli si il lasi sa se umfle in apa. Dai prin masina de tocat pestele, ceapa curatata si painea inmuiata si bine stoarsa.
Scurgi orezul si il fierbi pentru cateva clocote, in apa cat sa-l acopere.
2. Dupa ce orezul s-a racit, il amesteci cu verdeata, piper si sare dupa gust si putina apa, pana se leaga pasta.
3. Scoti cotoarele, semintele si nervurile ardeilor, ii speli bine, ii umpli cu tocatura si ii prajesti usor in uleiul incins, intorcandu-i pe toate partile.
Prepari un sos din faina, uleiul ramas de la prajit ardeii, apa si bulion sau rosii date pe razatoare.
4. Scoti ardeii intr-un vas termorezistent, pe care il introduci in cuptorul cald, la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute.
Ii aduci la masa cu smantana alaturi.

Lasă un răspuns