Ardei umpluti cu cuscus


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 6 ardei grasi mari (verzi, galbeni, rosii, portocalii),
  • o lingura ulei, o lingura suc proaspat de lamaie,
  • un zucchini mic, tocat fin,
  • doi catei de usturoi, tocati marunt,
  • doua cani cuscus preparat,
  • o conserva (400 g) naut, scurs si clatit,
  • o rosie coapta, fara seminte, tocata fin,
  • o lingurita oregano uscat, faramitat,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1/4 lingurita piper negru,
  • 1/2 cana branza feta faramitata.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Se taie capacele ardeilor. Se scot membranele si semintele. Intr-o cratita cu apa putin sarata, clocotita, se fierb 5 minute ardeii si capacele lor. Se scurg. Se incinge cuptorul la 175 grade C.
Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc potrivit. Se adauga zucchini si usturoiul. Se calesc doua minute. Se adauga sucul de lamaie. Se mai tin pe foc un minut.Se ia cratita de pe foc si se adauga in ea cuscus, nautul, rosiile, oregano, sare si piper. Se adauga branza.
Se umple fiecare ardei cu amestecul cu cuscus. Se pun intr-o tava la cuptor, cu umplutura in sus. Se acopera cu capacele lor.
Se coc la cuptor 20 de minute, pana se infierbanta umplutura.

Lasă un răspuns