Ardei umpluti cu orez


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 7-8 ardei,
  • 1 kg carne tocata,
  • 1 ceasca orez,
  • doua cepe mari,
  • o legatura patrunjel,
  • o ceasca pasta de rosii,
  • o ceasca ulei,
  • sare, vegeta, piper,
  • doua rosii mari pentru capace.
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 ceapa,
  • patru linguri faina,
  • o cutie de rosii tocate in sos,
  • boia dulce de ardei,
  • boia iute de ardei,
  • sare, vegeta, piper.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Scoateti semintele si miezul ardeilor, ii spalati si ii lasati sa se zvinte pe un prosop de bucatarie.
Puneti carnea intr-un castron. Tocati ceapa marunt si puneti la calit.
Alegeti si spalati orezul, apoi il puneti la fiert.
Spalati si tocati marunt patrunjelul.
Orezul il fierbeti pe jumatate si il scurgeti de apa fara a-l mai spala.
Adaugati peste carne, ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat marunt, condimentele si pasta de rosii.
Amestecati bine, apoi umpleti ardeii grasi cu acest continut.
Din coaja de la rosii, taiati capacele rotunde si le fixati cu ajutorul a doua scobitori, puse in cruce, fixati pentru a astupa ardeii.
Puneti ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si coaceti putin pe toate partile, pentru a se aseza carnea in interior.
Ardeii caliti putin, ii asezati intr-o cratita, turnati putina apa pana la nivelul ardeilor si ii puneti sa fiarba, la foc mediu, cca 30 minute.
Ceapa o tocati mare si o caliti in uleiul care a ramas de la calirea ardeilor.
Dupa cele 30 minute de fiert, scoateti ardeii si ii transferati intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor. Serviti ardeii alaturi de o salata de varza .

Lasă un răspuns