Ardei umpluti


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
10-12 ardei,
200 g orez,
1/2 kg ceapa,
o radacina de patrunjel,
1/2 telina mica,
un morcov,
1/2 kg rosii,
o legatura marar,
o legatura patrunjel,
sare, ulei, piper.
Mod de preparare:
Am spalat ardeii, am taiat un capacel in jurul cozii, am scos semintele si i-am curatat de vinisoarele din interior. I-am oparit 10 minute in apa clocotita si i-am lasat apoi sa se scurga. Am dat pe razatoare morcovul, telina, patrunjelul, am tocat marunt ceapa si am calit in ulei, am adaugat apoi orezul si apa cat sa le acopere, am pus 2 rosii decojite si taiate cubulete si am mai lasat 5 minute la fiert. Cand totul s-a inmuiat bine, am adaugat verdeata tocata marunt. Am decojit o parte din rosii si le-am dat prin masina de tocat, formand un sos. Puteti folosi si bulion diluat in apa. Am umplut ardeii cu compozitia din legume si orez si in locul capacelor taiate am pus cate o felie de rosie. Am asezat ardeii intr-o cratita cu putin ulei, am turnat sosul de rosii si am completat cu apa, 3 sferturi din cratita. Se pot servi reci, ca aperitiv.

Lasă un răspuns