Ardei umputi cu carne si sos


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
8 ardei grasi (am folosit ardei rosii)
un kg carne tocata,
3 cepe,
ulei,
patrunjel verde,
sare,
piper macinat,
boia dulce de ardei,
6 linguri pasta de rosii,
8 linguri orez,
4 linguri faina.
Mod de preparare:
Am taiat un capacel la fiecare ardei, le-am scos cotorul si semintele, i-am spalat bine si i-am asezat la zvantat. Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei. Am tocat marunt patrunjelul, orezul l-am fiert pe jumatate. Am amestecat carnea, ceapa, orezul, pasta de rosii si condimentele.
Cu aceasta compozitie am umplut ardeii, iar in locul capacului taiat am pus cate o felie de rosie. Aam calit ardeii pe toate partile 1-2 minute intr-o tigaie cu putin ulei, pentru a se aseza compozitia in interiorul ardeilor.
Am asezat ardeii intr-o cratita, am pus apa pina la nivelul ardeilor si am lasat sa fiarba la foc potrivit aproximativ 1/2 ora.
In uleiul in care au fost caliti ardeii am calit si o ceapa, tocata, am pus 4 linguri de faina, putina boia dulce de ardei, doua linguri de pasta de rosii si am stins cu zeama in care au fiert ardeii.
Am lasatla fiert 15-20 minute, dupa care am strecurat sosul obtinut peste ardeii fierti. Am dat la cumptor cratita cu ardei si sos aproximativ 1/2 ora, si am lasat sa se rumeneasca la foc mic.
Am servit cu smantana si verdeata proaspata.

Lasă un răspuns