Baghete cu legume rumenite si branza feta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 ardei grasi rosii, copti, decojiti, curatati de seminte, taiati pe lung in sferturi,
4 baghete frantusesti scurte sau cornuri (circa 125 g fiecare), taiate orizontal,
1 ceapa rosie, taiata in sferturi,
2 zucchini mari, taiati pe diagonala in felii groase,
2-3 catei de usturoi, tocati (optional),
3 crengute de rozmarin proaspat,
1 lingura ulei de masline extra-virgin, sare si piper,
170 g branza feta.
Mod de preparare:
1. Se incinge un gratar cu tava in cuptor.
2. Se rumenesc putin baghetele pe gratar. Se pun pe un fund de lemn.
3. Se scoate gratarul din cuptor si se curata tava de firimituri. Se pun ceapa, zucchini si usturoiul (daca se foloseste) pe gratar. Se presara rozmarin peste legume, apoi se stropesc cu ulei. Se adauga sare si piper dupa gust si se rumenesc legumele timp de 8-10 minute, intorcandu-se din cand in cand.
4. Cu un cutit mic, ascutit, se taie sferturile de ardei copt in felii groase. Se aranjeaza ardeii si amestecul cu zucchini pe jumatatile inferioare ale baghetelor; se stropeste amestecul cu sosul lasat de legume in tava gratarului. Se asaza jumatatile inferioare de baghete pe gratar, una langa alta.
5. Se presara branza feta peste legume; se coc 3-4 minute in cuptor, pana cand branza s-a rumenit usor. Se acopera cu jumatatile superioare de baghete. Se servesc imediat.

Lasă un răspuns