Baigli cu mac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg faina,
100 g unt,
100 g margarina topita,
2 oua,
50 g drojdie,
450 ml lapte,
1 lingurita rasa cu sare,
100 g zahar,
200 g mac macinat,
1 esenta rom.
Mod de preparare:
Pui drojdia in 50 ml lapte caldut. Pui 50 g de zahar in 150 ml lapte si lasi la fiert, la foc mic. Adaugi apoi macul si 50 g unt. Lasi sa fiarba circa 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca. Adaugi esenta de rom si lasi la racit. Pui faina intr-un castron si faci o gropita in mijloc. Torni in gropita maiaua de drojdie, 250 ml lapte si sarea. Framanti un aluat consistent, adaugand treptat restul de unt si de margarina topite si racite. Cand aluatul nu se mai lipeste, acoperi si lasi la crescut timp de 1/2 ora. Tapetezi o tava cu hartie de copt.
Imparti aluatul in 4 parti, intinzi foi dreptunghiulare, peste care pui un strat de umplutura de mac. Rulezi foile si le asezi in tava, una langa alta. Apoi le ungi cu ou batut. Introduci tava la cuptorul incins, la foc potrivit, circa 30-45 minute, pana capata o culoare frumoasa, aramie. Iti vor iesi intre 4-6 cozonaci.

Lasă un răspuns