Batoane de ciocolata cu unt de arahide


Ingrediente
  • Pentru batoane:
  • 190 g unt sau margarina
  • 140 g de zahăr brun
  • un ou
  • 85 g de unt de arahide
  • 200 g faina (eu am folosit 100 g de făină de grâu și 100 g de făină de orez)
  • 1/2 lingurita de drojdie de bere
  • vanilie
  • Pentru glazură:
  • 60 g ciocolata cu lapte (cum ar fi de praline)
  • o lingura de cacao pulbere neagră
  • 85 g de unt de arahide
  • Mod de preparare reteta:
  • Incalziti cuptorul la 180 grade C.
  • Ungeti două vase de prafituri sau căptușiti cu hârtie pergament.
_ads

Mod de preparare:

Bateti untul și zaharul cu mixerul timp de 1 minut. Adauga ou, vanilie, și 85 g de unt de arahide. Bateti din nou, apoi adaugati faina si drojdia. Se toarna aluatul în două tăvi. Coaceți 25 de minute, apoi lasati sa se raceasca.
Pregătiți glazura: se topesc ingredientele într-o cratiță la foc mic pana se omogenizeaza.
Intindeti pe cele două batoane racite. Bagati la frigider sa se intareasca.

Lasă un răspuns