Bezea cu capsuni


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
10 oua,
2 plicuri de crema de vanilie,
500 ml lapte dulce,
250 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
250 g zahar tos,
250 g nuca macinata,
300 g capsuni.
Mod de preparare:
Separi ouale. Pui galbenusurile cu 200 ml de lapte si cu zaharul tos pe foc. La bain-mare, pana cand compozitia devine groasa ca o smantana. O dai la rece. Bati albusurile spuma tare, adaugi zahar farin si mai bati apoi inca 10 minute la viteza moderata a mxerului. Imparti compozitia in doua. Intr-una pui nucile macinate. Coci 4 cercuri, 2 de bezea si 2 de beaza cu nuca. Prepari crema de vanilie. Scoti compozitia cu galbenusuri de la frigider si o amesteci cu crema rezultata de prepararea celor 2 plicuri de crema de vanilie, amestecate cu lapte rece si mixate 3 minute.
Asamblezi tortul asa:
Primul cerc de bezea cu nuca, crema de vanilie, al doilea cerc de bezea simpla, crema, capsuni (jumatate din cantitate taiate in bucati potrivite), crema si tot asa pana la ultimul strat, care trebuie sa fie de crema. Deasupra ornezi cu capsuni intregi. Dai pentru 2 ore la frigider si poti servi alaturi de inghetata de vanilie sau de un pahar de sampanie frapata.

Lasă un răspuns