Bors de vara


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
8 cani apa,
2 tije de telina, tocate,
1 morcov, curatat, tocat,
1 ceapa, taiata in sferturi,
3 catei de usturoi, tocati marunt,
4 fire de patrunjel,
2 frunze de dafin,
1/2 lingurita sare,
4 sfecle potrivite,
1 pastarnac mic,
2 lingurite ulei de masline,
1 ceapa potrivita, tocata,
2 cani varza, tocata fin,
2 lingurite marar, tocat fin,
1 1/2 lingura suc proaspat de lamaie,
1/4 cana smantana degresata.
Mod de preparare:
1. Intr-o oala mare cu apa se fierb acoperit, timp de 25 de minute, telina, morcovii, ceapa, usturoiul, patrunjelul, dafinul si sarea. In timp ce fierbe supa, se curata sfecla si pastarnacul, adaugand cojile acestora in supa. Se taie sfecla si pastarnacul bucati mici.
2. In alta oala se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa tocata si se rumeneste 5 minute. Se adauga sfecla, pastarnacul si varza. Supa fiarta se strecoara si se adauga in cea de-a doua oala. Se fierbe descoperit 20 de minute, pana se inmoaie sfecla.
3. Se stinge focul. Se adauga mararul si sucul de lamaie. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se acopera si se introduce la frigider. Inainte de a servi borsul, i se adauga smantana.

Lasă un răspuns