Bors de vitel cu legume si orez


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg rasol de vitel sau cap de piept,
1 ceasca orez,
1 ou,
2-3 morcovi,
1 telina,
1 pastarnac,
1 ardei gras rosu,
2-3 cartofi,
2-3 linguri condimente din legume uscate,
1 l bors,
1 legatura leustean.

Mod de preparare:
Cureti si speli legumele. Portionezi carnea, o speli si o pui la fiert in 2 1/2 litri apa. Dupa ce indepartezi spuma, fierbi carnea si o cureti de oase.
In supa de vita ramasa, adaugi ardeiul gras taiat marunt, morcovii si albitura intregi si telina taiata in felii. Ca sa nu se zdrobeasca la fiert, pui cartofii taiati in sferturi, cu 10 minute mai tarziu.
Fierbi borsul separat. Speli orezul in mai multe ape. Condimentezi supa, adaugi orezul, carnea, iar dupa 5 minute torni borsul in fir subtire. Lasi sa mai dea in cateva clocote, stingi focul si dregi cu oul batut.Presari in fiecare portie leustean tocat.

Lasă un răspuns