Brinzoaice (aluat pentru cozonac)


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
Aluatul :

1 kg faine de calitate foarte buna
125 g zahar
2 oua
50g unt topit si racit
750 ml lapte
un cub de drojdie

Umplutura

500 g brinza de vaca
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g stafide puse la inmuiat in rom
1-2 oua
coaja rasa de la o lamiie

1 ou batut pentru uns deasupra

Mod de preparare:
Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.
Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.
Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.
Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.
Ies vreo 20 de bucati.
Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns