Briose cu cartofi si stafide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Briose cu cartofi si stafide
Ingrediente:
230 g cartofi dulci,
50 g zahar brun,
120 g faina cernuta,
1 lingura praf de copt,
1 / 2 lingurita sare de mare,
120 g lapte de soia (am folosit lapte de soia cu continut scazut de zahar),
1 lingurita de extract de vanilie,
20 g ulei,
30 g stafide.
Mod de preparare:
Puneti in formele de briose hartie.Spalati cartofii apoi ii curatati si ii tocati in cubulete mici. Se pun intr-o oala si se adauga 2 linguri de zahar. Se toarna apa cat sa ii acoperiti. Fierbeti la foc mic pana cand cartofii se inmoaie, apoi ii scurgeti. Masurati 60 g de cartofi si ii pisati cu o furculita.
Adaugati peste ei zahar brun si sare si facei un piure de cartofi.
Adaugati lapte de soia, extract de vanilie si ulei, amestecand bine cu telul.
Adaugati amestecul de faina si amestecati pana la omogenizare. Adaugati 3 / 4 din cartofii taiati cubulete si stafidele peste aluat.
Turnati aluatul in formele de briose pregatite mai sus. Deasupra puneti cubulete de cartofi ramase.
Dati prajiturele la foc mare timp de 20 minute sau pana cand sunt bine crescute.
Le serviti calde sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns