Briose cu mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 oua,
100 g zahar,
100 g unt,
100 ml lichior de struguri,
250 g faina,
1 kg mere,
1 plic praf de copt,
cate 2 linguri unt sau margarina si faina pentru forme,
50 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
scortisoara fin macinata.
Mod de preparare:
1. Cureti merele si le dai pe razatoarea mare. Freci spuma untul moale, la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana cand acesta se dizolva. Adaugi treptat ouale batute, lichiorul de struguri, faina cernuta impreuna cu praful de copt si merele, pe cat posibil stoarse de zeama.
2. Torni compozitia omogena in forme speciale pentru briose, unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie de copt speciala. Le coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu pentru 30 de minute.
3. Caldute, le scoti din forme si le pudrezi cu zahar si scortioara.
Briosele sunt un desert rapid, economic si usor de realizat.

Lasă un răspuns