Briose cu nuca de cocos si glazura de ciocolata alba


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 3/4 ceasca + 1 lingura (184 g) unt nesarat, la temperatura camerei
  • 3/4 ceasca + 1 lingura (162 g) de zahar pudra
  • o lingurita de extract de vanilie
  • 3 oua
  • 1 1/2 cani + 1 1/2 linguri (225 g) faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • Pentru glazura de ciocolata alba:
  • 500 g ciocolata alba, tocata
  • o cana (240 ml) smantana
  • 140 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • doua cesti fulgi de nuca de cocos
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C si asezati hartia de copt in formele de briose. Mixati impreuna untul, zaharul si vanilia intr-un castron pana obtineti o textura albicioasa si pufoasa.
Adaugati ouale, unul cate unul si bateti bine. Cerneti faina si praful de copt peste amestecul de unt, adaugati nuca de cocos si amestecati pana la omogenizare.
Adaugati 1/2 aluat in fiecare forma de briosa si dati la cuptor pentru 35 minute.
Pentru a face glazura, punetii ciocolata alba, smantana si untul intr-o cratita la foc mic.
Dupa ce se raceste mixati pana se ingroasa si devine un amestec pufos.
Turnati glazura deasupra fiecarei briose, iar peste glazura presarati nuca de cocos.

Lasă un răspuns