Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre


Ingrediente
  • Pentru 12 briose:
  • 3/4 ceasca (105 g) faina
  • o lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita sare
  • 85 g unt nesarat
  • 1/3 ceasca + 2 linguri (90 g) zahar
  • un ou mare
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1/3 ceasca + 1 lingura lapte integral, la temperatura camerei
  • Pentru topping:
  • 1/2 ceasca (70 g) zahar pudra
  • 100 g gem de coacaze negre (sau de alte fructe)
  • 2-3 lingurite suc de lamaie
_ads

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti hartie de copt in formele de briose. Intr-un bol mediu, combinati faina, praful de copt si sarea. Intr-un alt castron, cu ajutorul unui mixer electric, mixati untul si zaharul pana obtineti o compozitie deschisa si pufoasa. Adaugati oul batut si vanilie continuand sa mixati. Incorporati faina concomitent cu lapte pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in cele 12 forme de briose, umplandu-le cu 2/3 din capacitatea fiecaruia.

Dati briosele la cuptor si lasati pentru cca 15 minute (faceti testul cu o scobitoare). Cand sunt gata le lasati sa se raceasca in forme pentru aprox. 5 minute apoi le dati pe un raft.

Topping-ul: Amestecati zaharul impreuna cu gemul, adaugand treptat suc de lamaie si amestecati pana are consistenta dorita.

Raspanditi pe partea de sus a fiecarei briose si lasati sa se raceasca pentru 30 minute inainte de a servi.

Lasă un răspuns