Budinca de clatite cu spanac


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
sase clatite,
400 g spanac (proaspat sau congelat),
o ceapa,
120 ml lapte,
o lingura smantana pentru gatit,
100 g telemea,
100 g cascaval,
25 g unt,
o lingura faina,
200 ml lapte,
sare, piper,
un praf nuscoara,
o lingura ulei.
Mod de preparare:
Pregatiti umplutura. Caliti o ceapa, apoi adaugati spanacul si caliti cca 1 minut. Turnati lapte si smantana si mentineti pe foc pana acestea se evapora. Luati de pe foc, adaugati 3/4 din cantitatea de branzeturi si amestecati pana la omogenizare. Umpleti clatitele cu o cantitate aproximativ egala de spanac cu branza, apoi rulati fiecare clatita. Pregatiti sosul astfel: topiti untul, adaugati faina si amestecati bine, mentinand pe foc 20-30 secunde, apoi adaugati laptele cate putin, amestecand continuu. Lasati pe foc pana obtineti o consitenta potrivit de groasa.
Puneti intr-un vas termorezistent 1 rand de 3 clatite. Turnati putin sos si presarati branzeturi peste acestea, apoi aranjati restul de clatite peste primul strat. Adaugati restul de sos si ce a mai ramas din branzeturi. Coaceti la 200 grade C pana se rumenesc clatitetele si se ingroasa sosul.
Serviti budinca atat calda cat si rece.

Lasă un răspuns