Budinca de carne cu fasole verde


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
200 g carne tocata de vita,
2 catei de usturoi,
1 legatura ceapa verde sau 2 cepe uscate,
2 morcovi,
3 rosii,
500 g fasole verde,
6 cartofi albi,
100 ml lapte,
75 g unt,
sare sau margarina,
100 g feta.

Mod de preparare:
Decojesti cartofii, ii tai in cuburi si ii fierbi in apa usor sarata. Cureti ceapa, morcovii si fasolea. Tai morcovii in rondele subtiri, iar ceapa si usturoiul marunt. Fierbi fasolea timp de 5 minute.
Rumenesti intr-o tigaie carnea impreuna cu usturoiul pisat, ceapa tocata si morcovii, dupa care adaugi rosiile decojite tocate si 400 g fasole bine scursa. Le acoperi cu un capac si le lasi sa fiarba inabusit, timp de 10 minute.
Intr-un bol, zdrobesti cartofii fierti si ii amesteci cu laptele si 50 g unt. Intr-un vas termorezistent uns cu untul ramas, asezi carnea si legumele calite, apoi le acoperi cu un strat de piure si razi deasupra branza.
Introduci vasul in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 20 de minute. Dupa ce budinca se rumeneste, decorezi cu pastaile ramase si mai lasi tava in cuptor 2-3 minute.

Lasă un răspuns