Budinca de clatite cu ciocolata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

8 clatite

* Umplutura clatite:

* 300 ml lapte
* 50 g zahar
* 2 galbenusuri
* 1 lingura amidon
* 3 linguri cacao
* esenta de rom

Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.

* Budinca:

* 2 oua
* 2 linguri zahar
* 250 ml frisca lichida
* esenta de vanilie

Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.
Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.

Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite.
Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.

Lasă un răspuns