Budinca cu paine si sirop


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 felii de paine (bagheta) cu fructe si nuci,
2 oua,
50 g zahar brun,
1 / 2 lingurita extract de vanilie,
1 cana lapte,
1 cana frisca,
1 / 4 ceasca portocale confiate, tocate.
Pentru sirop:
60 g zahar tos,
100 g suc de portocale,
1 lingurita de coaja de portocala, fin tocata,
25 g unt.
Pentru servire:
inghetata de vanilie,
coaja de portocale confiate,
glazura de zahar.
Mod de preparare:
Taiati feliile bagheta in cuburi mici, amestecati impreuna toate ingredientele, acoperiti cu o folie de plastic si dati la frigider pentru o noapte.
Budinca cu paine si sirop 1
Incalziti cuptorul la 180 ° Celsius.
Puneti hartie de copt intr-o tigaie de aproximativ 15×15.
Turnati amestecul de budinca de paine in tigaie, si coaceti timp de 30-40 minute sau pana cand partea de sus este maro auriu.
Budinca cu paine si sirop 2
Prepararea siropului:
Incalziti sucul de portocale (puteti folosi cuptorul cu microunde). Puneti paharul in cuptorul cu microunde si lasati aproximativ 40 secunde sau 1 minut.
Puneti zaharul intr-o cratita medie, dati la foc, gatiti pana cand zaharul incepe sa se topeasca si caramelizati, turnati sucul de portocale cald in tigaie, amestecati pentru a combina. Adaugati untul si amestecati pana se topeste si acesta.
Budinca cu paine si sirop 3
Pentru a servi:
Puneti budinca de paine pe o farfurie, presarati cu pudra de zahar si servi cu inghetata de vanilie, coaja de portocale confiate si sirop.

Lasă un răspuns