Bulion de legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 morcovi mari, tocati bucati mari,
1 ceapa mare, tocata mare,
2 tije de telina, tocate,
1 rosie mare, taiata in bucati de 2.5 cm,
1 nap potrivit, tocat mare,
1 pastarnac mic, tocat mare,
1 cana salata, rupta bucati,
6 fire patrunjel, 1 catel usturoi,
1 frunza de dafin, 3/4 lingura cimbru uscat,
7 cani apa.
Mod de preparare:
Intr-o oala mare, se pun morcovii, ceapa, telina, rosia, napul, pastarnacul, salata, patrunjelul, usturoiul, frunza de dafin si cimbrul. Se adauga apa. Se pune amestecul la foc potrivit si se da in clocot, indepartand din cand in cand spuma formata la suprafata. Se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba 1 ora.
Se aseaza intr-o sita o panza de tifon, pusa in doua straturi. Se strecoara bulionul obtinut prin sita si se toarna intr-un castron mare. Se arunca legumele si plantele aromate. Se lasa sa se raceasca complet.

Lasă un răspuns