Bulion de rosii


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 10 kg rosii bine coapte si sanatoase
  • 3 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri zahar.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Spalati bine rosiile, scurgeti-le, curatati-le de coditi si feliati-le, apoi le dati prin masina de separat seminte si coji. Puneti sucul obtinut la foc, intr-un vas smaltuit, pe o tabla groasa, asezata deasupra la flacara aragazului.
Fierbeti in clocote, pentru ca in acest fel se distrug toate bacteriile care produc fermentarea bulionului.
Amestecati in vas cu o spatula de lemn pentru ca sucul de rosii sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugati spre sfarsit, dupa ce ati scazut suficient sucul, sarea si zaharul (putin dizolvat in foarte putina apa fierbinte), apoi mai dati cateva clocote.
Turnati bulionul cand este fierbinte in sticle care sunt sterilizate si incalzite in prealabil. Capsati sticlele si le puneti infasurate bine intre paturi. Le lasati acolo pana se racesc complet.

Lasă un răspuns