Snitele crocante din carne de porc

Bateti carnea pentru snitel, o condimentati cu sare si piper, apoi bateti oulele in care adaugati laptele si faina. Dati carnea din snitel prin aceasta pasta groasa, apoi le dati prin pesmet si susan si le coaceti in ulei pana prin o culoare aurie.

Tarta cu bacon si legume

Aluatul il preparati astfel: Amestecati branza de vaca cu ulei, sare si ou; inglobati faina amestecata cu praf de copt si framantati. Dati acest aluat pentru 30 minute la frigider. Ungeti o forma de cca 26 cm si tapetati cu faina. Intindeti o foaie de aluat, asezati in forma si ridicati marginea. Intepati blatul in mai multe locuri cu o furculita. Mod preparare umplutura: Spalati bine brocoli, taiati cotoarele si separati buchetele. Dupa ce le taiati in felii, le fierbeti cu apa sarata penttru aprox 4 min. Le treceti prin jet de apa rece pentru a nu se lipi si le lasati sa se scurga. Taiati si baconul in bucati mici. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Repartizati pe blatul...

Gomboti cu prune

Fierbati cartofii ca si cand ati prepara piure, ii zdrobiti si ii lasati sa se raceasca. Adaugati peste cartofi ouale, zaharul, sarea, uleiul si faina. Amestecati bine pana la omogenizare. Prunele le puneti cu zaharul si scortioara. Le lasati cca 30 minute. Luati din aluat, intindeti, puneti o pruna si apoi inveliti. Pentru a nu se lipi aluatul de degete dati cu faina. Introduceti galustele in oala in care clocoteste apa cu sarea. Dupa ce se ridica sus le mai lasati cca trei minute sa fiarba. Le scoateti apoi cu o paleta si le tavaliti pe rand in pesmet cu zahar. Pesmetul il caliti putin, cca 2-3 minute. Le serviti cu peste cu zahar amestecate si cu smantana.

Ardei umpluti cu orez

Scoateti semintele si miezul ardeilor, ii spalati si ii lasati sa se zvinte pe un prosop de bucatarie. Puneti carnea intr-un castron. Tocati ceapa marunt si puneti la calit. Alegeti si spalati orezul, apoi il puneti la fiert. Spalati si tocati marunt patrunjelul. Orezul il fierbeti pe jumatate si il scurgeti de apa fara a-l mai spala. Adaugati peste carne, ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat marunt, condimentele si pasta de rosii. Amestecati bine, apoi umpleti ardeii grasi cu acest continut. Din coaja de la rosii, taiati capacele rotunde si le fixati cu ajutorul a doua scobitori, puse in cruce, fixati pentru a astupa ardeii. Puneti ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si coaceti putin pe toate...

Oua umplute cu pate

Taiati oualele in doua si le scoateti galbenusurile. Mixati cu ajutorul unui blender, galbenusurile impreuna cu pateul de porc, mustarul, smantana si condimentele pana cand se formeaza o pasta. Adaugati verdeata tocata, apoi umpleti ouale cu pasta si ornati cu feliute de gogosar acru sau castravete murat.

Langosi cu cartofi

Fierbeti cartoful, il lasati sa se raceasca si-l dati pe razatoare. Il amestecati apoi cu faina si restul ingredientelor. Trebuie să-ţi iasa un aluat pe care il veti framanta pana cand nu mai este lipicios. Rupeti din aluat cate o bucata, o intindeti usor cu ajutorul unui sucitor si puneti ce umplutura doriti: sunculita, cascaval, crema de ciocolata, telemea rasa, etc. Puneti uleiul la incins, aduceti parte peste parte aluatul, presati pe margine si cand uleiul este foarte incins, puneti fiecare langosa la prajit.