Sirop din frunze de menta

Pisati ghimbirul cu o lingurita de apa. Topiti zaharul. Peste zaharul toptit, adaugati ghimbirul strecurat si sare, amestecand usor. Dizolvati sarea de lamaie intr-o lingurita de apa, apoi adaugati peste sirop. Intr-un castron puneti frunzele de menta pe care le acoperiti cu apa si le lasati pentru cca 3 ore. Dupa cele 3 ore filtrati si adaugati apa colorata peste sirop.

Frappe cu biscuiti oreo

Cu ajutorul unui mixer sau blender, bateti toate ingredientele pana obtineti o textura cremoasa. Dupa ce este gata puneti in pahar apoi dati drumul unui biscuit oreo cu crema.

Limonada cu zmeura

Zdrobiti bine bine zmeura, apoi adaugati zeama peste cele doua lamai si apa plata. Strecurati, adaugati zaharul brun si amestecati pana se topeste. Turnati limonada in pahare si adaugati cuburi de gheata.

Limonada cu capsuni si rubarba

Am pus la fiert rubarba, capsunile, zaharul si un litru de apa. Am lasat sa fiarba 20-25 minute, am oprit focul, am pus bucatile de ghimbir si am lasat sa se raceasca 1-2 ore pana cand ajunge la temperatura camerei. Am strecurat si am pastrat siropul 2-3 zile la frigider. Am pus siropul, dupa ce l-am strecurat intr-o, cana mare, am adaugat zeama de lamai verzi si am completat cu apa pana la doi litri. Am amestecat. Puteti servi rece sau cu gheata, decorand cu felii de lamai verzi sau capsuni.

Socata

Ingrediente: 9 l apa, 16 flori soc, 800 g zahar, 6 lamai mari. Mod de preparare: Puneti zaharul pe foc cu un litru de apa si amestecati pana cand zaharul se topeste complet, fara sa fiarba. Spalati florile de soc, le scurgeti, le puneti intr-un vas, peste adaugati lamaile taiate felii si adaugati siropul facut inainte. Completati cu restul de apa, agitati vasul si-l lasati la temperatura camerei in jur de doua, trei zile, agitand vasul de doua trei ori pe zi. Cand este gata il filtrati si-l puneti in sticle pe care le pastrati la rece, in frigider.