Ciorba de pui

Dupa ce curatati copanele de pielite, le spalati bine si le puneti la fiert. Tocati legumele si le caliti in ulei. Din cand in cand luati spuma care se formeaza. Dupa ce legumele s-au calit, le adaugati in oala cu carne impreuna cu cartofii taiati cubulete si le lasati la fiert. Dati rosiile prin razatoare si le adaugati in ciorbita. Pentru a acri ciorba folositi zeama de varza murata. Inainte de a adauga zeama de varza, fierbeti ciorba pana da in clocot. Inainte cu 10 minute de a stinge focul adaugati taieteii, potriviti de sare si adaugati leusteanul.

Supa cu sparanghel

Topiti untul intr-o tigaie cu fund adanc. Adaugati usturoiul tocat si ceapa. Taiati in bucati mici sparanghel si adaugati-l in oala. Dupa ce fierbe, scoateti legumele si amestecati cu ajutorului unui blender sau tel. Puneti amestecul din nou in oala, puneti smantana, sarea si piperul si amestecati bine. Lasati sa fiarba apoi adaugati sosul de ardei iute.

Ciorba de fasole verde

Curatati fasolea si o rupeti in bucati mai mici. O spalati in 2-3 randuri de apa dupa care o puneti in oala cu apa care fierbe la oparit. Intre timp curatati si taiati ceapa, morcovul si ardeiul, apoi le adaugati in ciorba. Lasati sa clocoteasca incet pana se fierb legumele. Spre final amestecati iaurtul cu 2-3 polonice de zeama si il adaugati in ciorba, dupa care adaugati usturoiul curatat si taiat, iar la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Sarati, piperati. Acoperiti ciorba cu un capac si o lasati sa stea cateva minute, timp in care bateti oul, pe care il adaugati de asemea in ciorba, amestecand cu o furculita. La final puneti cateva frunze de patrunjel pentru a ii...

Ciorba de vita

Spalati bine carnea, dati intr-un clocot cu putina sare, apoi schimbati apa, luati spuma. Dupa ce carnea este fiarta pe jumatate, adaugati morcovul, telina, ceapa si ardeiul gras tocate marunt. Dupa ce se fierb legumele si carnea adaugati sucul de rosii (sau rosiile tocate marunt). Spre final adaugati borsul si dati in fiert, dupa care adaugati oul batut. Dupa ce opriti focul adaugati leusteanul proaspat tocat acoperiti cu un capac.

Supa de rosii

Puneti intr-o oala patru linguri ulei de masline si legumele taiate, in afara de rosii. Caliti putin, apoi adaugati apa si fierbeti la foc mediu, pana se inmoaie morcovii . Dupa ce au fiert adaugati rosiile taiate, inclusiv sosul, si vegeta si mai lasati pe foc cca 10 minute. Opriti focul si lasati sa se raceasca putin, apoi puneti legumele si lichidul intr-un blender si mixati pana obtineti un amestec omogen. Puneti supa inapoi in oala si dati la foc. Dupa ce da in clocot adaugati fideaua si fierbeti 10-12 minute. Opriti focul, condimentati dupa gust si asezonati cu busuioc tocat.

Ciorba de ciuperci

Spalati ciupercile si le taiati fasiute lungi. Curatati si dati prin razatoare morcovii. Tocati marunt ceapa, iar mai apoi o caliti in putin ulei. Adaugati morcovii, mai lasati cateva minute, amestecand din cand in cand dupa care adaugati apa. Dupa ce incepe sa fiarba puneti ciupercile taiate, condimentati cu sare si piper si lasati sa fiarba pana se inmmoaie ciupercile. Separat amestecati galbenusul cu smantana, iaurtul si usturoiul pisat. Cand ciupercile sunt fierte scoateti cateva linguri din ciorba si puneti in amestecul de smantana, omogenizati bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugati amestecul de smantana in ciorba, iar in final presarati patrunjel proaspat tocat.