Salata de varza cu marar

Curatiti varza, indepartand frunzele deshidratat, apoi o tocati marunt si puneti intr-un bol, adaugand peste sare si amestecand. Lasati cca 10 minute sa se inmoaie putin. Adaugati mararul tocat marunt, uleiul si otetul de mere si amestecati totul foarte bine. Ornati cu felii de rosii sau dupa imaginatie. Serviti salata alaturi de o portie de oua coapte in cosulete de cartofi sau orice alt fel de mancare.

Clatite de post cu mere

Ingrediente clatite de post cu mere: 0,5 l de apa, 10 g drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri zahar, faina cat cuprinde pentru un aluat cam ca cel de chec. 2-3 mere curatate si date pe razatoare. Mod de preparare clatite de post cu mere: Amestecati toate ingredientele pentru clatite si lasati sa se dospeasca drojdia cam 1/2 ora dupa care adaugati merele date pe razatoare si nestoarse de zeama. Puneti intr-o tigaie unsa cu ulei aproximativ 3 linguri de aluat, intindeti bine, coaceti pe ambele parti. Serviti clatitele cu mere simple sau cu sirop.

Ciorba de post cu soia

Ingrediente: un morcov, o ceapa, un cartof, 500 ml bors, un pahar de cuburi de soia fiarta, 2-3 linguri ulei, o lingura bulion, sare. Mod de preparare: Tocati ceapa fin si o puneti la calit. Adaugati cartoful taiat cubulete si morcovul tocat marunt. Dupa ce s-au inmuiat adaugati apa si 200 ml bors si lasati la fiert pentru 10 minute. Apoi adaugati soia si bulionul si mai lasati la fiert inca 5 minute. Opriti focul si adaugati borsul. Condimentati dupa gust.

Tort de post cu ananas

Ingrediente pentru blat: o cana suc (de portocale sau ananas), o cana ulei, o cana zahar, o lingura cacao, 3 cani faina, 4 linguri gem (mere, caise, etc.), esenta vanilie dupa gust, esenta de rom, coaja rasa de lamaie. Ingrediente pentru crema: doua budinci vanilie, 3 plicuri gelatina (7 g plicul), 600 ml suc ananas, esenta de rom (optional), o cutie de 560 g compot de ananas. Mod de preparare: Amestecatti toate ingredientele intr-un castron, dupa care rasturnati intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptor. Dupa ce se coace, lasati la racit, scoateti din forma, spalati forma si puneti folie de plastic in ea apoi. Taiati blatul in doua si impartiti in doua tavi rotunde....

Ciorba de post cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci sau o cutie cu ciuperci taiate, doua rosii, un ardei gras, o ceapa, 2 morcovi, o radacina patrunjel, 5-6 catei usturoi, sare, piper, putin ulei. Mod de preparare: Curatati zarzavatul. Taiati marunt morcovii, ceapa, ardeiul si le caliti in putin ulei. Adaugati apoi rosiile taiate cubulete si patrunjelul. Umpleti oala cu apa si adaugati ciupercile taiate fasii. Lasati sa fiarba toate legumele, potrivind gustul de sare piper si vegeta. Dupa ce s-au fiert toate, adaugati usturoiul pisat marunt, putin bulion daca doritii ca ciorba sa fie mai acra si lasati sa dea un clocot . Deasupra puteti pune patrunjel verde tocat.

Chec de post cu nuci

Ingrediente: 3 cani faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita praf de copt, 2 cani zahar, 1 esenta de vanilie, 2 linguri otet, 2 cani apa, 10 linguri ulei, un praf de sare, coaja rasa de la o portocala sau lamaie, 100 g rahat, 150 g miez de nuca. Mod de preparare: Amestecati intr-un castron mai mare coaja de la portocala cu uleiul. Adaugati otetul, esenta de vanilie, un praf de sare, apa, zaharul si omegenizati cu ajutorul unui tel. Amestecati faina cu bicarbonatul si praful de copt, puneti in castron si adaugati miezul de nuca zdrobit fin. Omogenizati totul foarte bine. Turnati compozitia in doua tavi de chec unse si tapetate. Deasupra presarati rahatul taiat cubulete foarte mici. Introduceti in...