Spaghete cu fructe de mare

Am pus sa fiarba apa, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat spaghetele. Intre timp m-am ocupat de sos. Am spalat bine, cu apa rece, fructele de mare si le-am taiat pe cele mari. Le-am pus sa se opareasca pentru cca 2-3 minute. Am tocat marunt usturoiul si l-am calit in uleiul incins, dupa care am adaugat fructele de mare. Le-am calit si pe acestea putin cu usturoiul, apoi am adaugat zeama de lamaie si vinul alb. Dupa trei minute, am adaugat si rosia taiata cubulete, sosul de rosii, oregano, sare si piper, lasand pe foc inca 7-8 minute. La sfarsit am pus smantana.

Reteta ketchup dulce

Taiati in patru rosiile, ceapa curatata, gogosarii si merele, le fierbeti impreuna cu celelalte ingrediente pana se inmoaie bine. Le luati de pe foc, le lasati la racit si apoi le dati prin masina de rosii. Mai le dati la fiert putin si adaugati o lingura de salicilat. Puneti in sticle sau borcane si capsati dupa care le puneti haine pana a doua zi. Acest ketchup de casa este foarte bun pentru pizza.

Reteta ketchup picant

Le macinati pe toate si le amestecati impreuna. Puneti in borcane a doua zi. Nu se fierb si nu necesita conservant. Ketchupul il puteti folosi la cartofi prajiti, pizza dar si la alte preparate, inlocuind cu succes mujdeiul.

Cod cu cartofi, rosii si ruccola

Se adauga rosiile, usturoiul si oregano. Se presara frunzele de ruccola. Deasupra se pun bucatelele de cod. Se sareaza cu restul de 1/4 lingurita de sare. Tava se acopera cu folie de aluminiu. Se coace timp de 15-18 minute, pana cand pestele este gata. Se imparte compozitia pe farfurii. Fiecare portie se stropeste din belsug cu sos din tava.

Zucchini gratinati, umpluti

Se incinge rotisorul. Se acopera o tava de cuptor cu folie de aluminiu. Intr-o oala mare cu apa putin sarata, clocotita, se fierb zucchini 5 minute, pana se inmoaie. Se scurg. Se calesc sub jet de apa rece. Se taie zucchini pe lung, in jumatati. Se scobeste mieul, lasand o carcasa groasa de 0.8 cm. Pulpa se toaca mare. Se pun carcasele de zucchini pe o tava de cuptor. Intr-un castron, se amesteca branzeturile cu oul, faina, cimbrul, sarea, piperul si porumbul. Intr-o tigaie de teflon, se incinge uleiul la foc mediu spre puternic. Se adauga tocatura de zucchini, ceapa verde si rosiile. Se calesc 8 minute, pana devin aurii si se usuca. Se lasa sa se raceasca treptat. Se...

Ardei umpluti cu cuscus

Se taie capacele ardeilor. Se scot membranele si semintele. Intr-o cratita cu apa putin sarata, clocotita, se fierb 5 minute ardeii si capacele lor. Se scurg. Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se incinge uleiul intr-o cratita, la foc potrivit. Se adauga zucchini si usturoiul. Se calesc doua minute. Se adauga sucul de lamaie. Se mai tin pe foc un minut.Se ia cratita de pe foc si se adauga in ea cuscus, nautul, rosiile, oregano, sare si piper. Se adauga branza. Se umple fiecare ardei cu amestecul cu cuscus. Se pun intr-o tava la cuptor, cu umplutura in sus. Se acopera cu capacele lor. Se coc la cuptor 20 de minute, pana se infierbanta umplutura.