Miel cu spanac

Ingrediente: 1 kg carne de miel, 1 kg spanac, 2 linguri pasta de rosii, zeama de la o jumatate de lamiie, sare, ulei Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite si inabusiti-o in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se rumeneasca, turnati atita apa cit sa acopere carnea si lasati vasul sa fiarba incet. Cind carnea este aproape fiarta, adaugati spanacul, care a fost ales, spalat si oparit, o data cu sosul de rosii. Potriviti de sare, puneti o lingurita de zeama de lamiie si dati la cuptor sa fiarba 15 minute.

Ciorba de maruntaie de miel

Ingrediente: maruntaie de miel (1/2 kg), oua (1-2), cepe (2), morcovi (1), pastirnac (1/2), radacina de patrunjel (1/2), rosii (3-4), sare, apa (1 l), zeama de varza (3/4 l), orez (1 ceasca), patrunjel, marar. Mod de preparare: Se curata, se spala zarzavatul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc. In cazul cind sunt oase ramase de la mincare, se spala si se fierb mai intii, apoi se ia spuma, dupa care se introduce zarzavatul. Cind totul este bine fiert, se strecoara supa si se aseaza din nou la foc. Maruntaiele bine curatate, ca sa nu ramina vreun rest de intestin, se spala si se oparesc in apa clocotita. Se aseaza in strecuratoare pentru ca sa se scurga bine...

Pasca cu smantana

Ingrediente pasca cu smantana: Foaia: 150 gr unt 200 gr faina 70 gr zahar 2 galbenusuri zahar vanilat coaja rasa de lamaie Preparare pasca cu smantana: Toate se amesteca, se face o foaie si se intinde intr-o tava de tort mai mare, de 28 cm. Umplutura pasca cu smantana: 1 kg smantana grasa de 20% grasime 10 galbenusuri 8 albusuri batute spuma 8 linguri faina 3 linguri gris stafide 10 linguri zahar arome Smantana se pune intr-un vas, se amesteca cu galbenusurile, zaharul, arome. La sfarsit se pune faina si se amesteca de jos in sus (nu circular). Se adauga albusurile batute spuma, grisul si stafidele. Totul se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade.

Friptura de miel

Carnea de miel o pun de seara intr-un bait de apa cu legume: ceapa, morcovi telina, pastarnac, ardei ….de toate. A doua zi arunc apa si legumele in care a stat carnea. Aranjez carnea in tava. O impanez cu usturoi si pun alte legume taiate mari. Cand friptura este pe sfarsite, adaug un pahar de vin si o mai las la cuptor 30 min.

Drob

Ingredientele pentru drob: organe de miel ficat de pui 5 legaturi ceapa verde 5 legaturi usturoi verde marar patrunjel 5 oua crude 6 oua fierte tari sare, piper Preparare: Organele impreuna cu ficatul de pui se fierb, iar apoi se dau prin masina de tocat. Separat intr-o tigaie cu putin ulei se prajesc verdeturile. Se amesteca apoi cu organele tocate, si se adauga ouale crude si sarea, piperul. Intr-o tava tapetata cu foaie de copt se pune compozitia rezultata si se baga ouale fierte tari in ea. Se inveleste deasupra cu prapurele de miel. Se da la cuptor pentru cca 1 ora.

Cozonaci cu cacao si nuca, rahat si fructe confiate

Ingrediente pentru aluat: 800g faina (Dobrogea pentru cozonac) 10g drojdie uscata (un pliculet si jumatate) 250g zahar 350ml lapte cu 3,5%grasime 150g unt topit si o lingura ulei 4 galbenusuri o jumatate lingurita sare coaja rasa de la o lamaie si o portocala 3 pliculete zahar vanilinat Ingrediente pentru umpluturi: a) crema de cacao si nuca: din nuca razuita cu lapte fiert, cu stafide inbatate cu rom sau coniac, zahar dupa gust, cacao, vanilie; b) fructe confiate: stafide blonde, stafide negre, caise, smochine, avocado, papaya; c) rahat colorat, taiat cubulete. Cum am procedat: Am pus in cuva masinii mai intai laptele, galbenusurile, untul topit si uleiul, zaharul, sarea, aromele, apoi faina si drojdia. Am pus masina la programul 7 –...