Paine cu banane

Intr-un castron combinati faina, zahar, sare, bicarbonat de sodiu si praful de copt. Adaugati ulei de masline si oua si bateti bine pana la omogenizare. Intr-un castron mai mic, pisati bananele cu o furculita pana obtineti un piure, apoi adaugati la celelalte ingrediente si omogenizati. Adaugati fulgi de ovaz si bateti pana sunt foarte bine combinate. Turnati amestecul intr-o forma pregatita in prealabil si dati la cuptorul preincalzit la 176 grade C si coaceti timp de 45 de minute. Dupa ce scoateti painea de la cuptor o dati pe un raft sa se raceasca inainte de a servi. *Nota: Dupa amestecarea tuturor ingredientelor, mai putin bananele, o sa vi se para ca aluatul nu este umed, insa rezultatul o sa...

Paine cu mere

Preincalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti forma de paine si dati deoparte. Combinati faina, praf de copt, sare si scortisoara intr-un castron mic. Intr-un castron separat, folosind un mixer, amestecati untul impreuna cu zaharul bruna pana obtineti o compozitie pufoasa. Adaugati oualele unul cate unul continuand sa mixati. Adaugati jumatate din ingredientele uscate si amestecati. La acest amestec, adaugati merele taiate cubulete si retul de ingrediente uscate, apoi amestecati bine pana la omogenizare. Turnati compozitia in tava de copt iar deasupra presarati scortisoara. Coaceti timp de 50 – 60 de minute. Faceti testul cu o scobitoare.

Pizza cu ansoa si capere

Preparati blatul din ingredientele pentru aluat. Il lasati putin sa creasca dupa care formati bilute de aluat pe care le intindeti in mai multe foi subtiri. Pe aceste foi puneti ingredientele pentru garnitura dupa bunul plac. Dati pizza la copt, la cuptorul preincalzit la 190 grade C, timp de 20-25 minute.

Pizza cu salata

Se incinge cuptorul la 220 grade C. Pe suprafata de lucru se intinde aluatul intr-un patrat cu latura de 30 cm. Se presara malai pe o tava de cuptormare; deasupra se aseaza aluatul. Se presara branza parmezan peste aluat. Se coc 15 minute, pana se rumeneste parmezanul, iar pizza a inceput sa creasca. Intre timp, intr-un castron mare se amesteca otetul cu mustarul, zaharul brun si sarea. Se adauga rosiile si ceapa. Se amesteca bine. Se lasa deoparte. Se presara mozzarella pe pizza si se coace 5 minute, pana cand branza s-a topit, iar pizza e crocanta la suprafata. Se adauga frunzele de salata la compozitia cu rosii si se amesteca cu grija. Se raspandeste salata peste pizza fierbinte si...

Pizza cu bacon

Ingrediente aluat: 300 g faina, 3 g drojdie, 50 ml lapte caldut, 20 ml ulei masline, 10 g zahar, sare. Ingrediente pentru umpluturta: cascaval, bacon, rosii, masline ciuperci din conserva bulion, sare, cimbru. Mod de preparare: Am drojdia cu laptele caldut, zaharul, sarea, uleiul de masline intr-un bol. Am adaugat faina si am amestecat, iar la final am framantat aluatul vartos. Am dat la crescut pentru aproximativ 20 minute la loc cald. Am tapetat cu hartie de copt o tavaintinsa, apoi am intins aluatul usor pana cand am obtinut o foaie de aluat subtire. Din bulion si cimbru am pregatit un sos pe care l-am pus pe foaia de aluat. Am pus apoi baconul taiat in bucatele mici, ciupercile scurse,...

Pizza cu spanac, masline si hamsii

Ingrediente: 30 cm crusta de pizza, 80 ml sos spaghete, 150 g spanac fiert si tocat, 50 g mozzarella rasa, 25 g parmezan ras, 30 g branza cheddar rasa, 80 g masline negre, fara samburi, 6 fileuri de hamsii din ulei de masline. Mod de preparare: Puneti blatul de pizza in tava de copt, unsa putin. Imprastiati deasupra lui sos, si spanac. Presarati cu branza rasa, fileuri de hamsii uscate. Coaceţi in cuptorul preincalzit la 220 C timp de 20 de minute sau pana la gata.