Rulada de carne

Taiati carnea de vitel in asa fel incat sa ramana de 1-1.5 cm grosime. O bateti cu un ciocan de bucatarie sau cu un cutit si turnati peste ea sos de soia. Ciupercile le taiati in felii subtiri ca si sunculita, ceapa o tocati marunt in timp ce cascavalul il dati pe razatoare. Amestecati ciupercile impreuna cu sunca, cascavalul, ceapa si oualele, puneti verdeata si smantana, sare dupa gust si condimente. Intindeti bucata de carne de vitel si turnati peste ea acest amestec dupa care rulati si legati cu ata alimentara sau cu scobitori. Puneti rulada obtinuta intr-o punga de copt pe care la randul sau o puneti intr-un vas. Deasupra adaugati ulei de masline si condimente. Dati la cuptorul...

Ciorba de crap cu smantana

Taiati costita in felii subtiri, apoi in bucati mici. Puneti doua linguri intr-o tigaie, dati la foc si rumeniti costita. Curatati pestele de solzisori si de maruntaie, apoi il portionati. Curatati si spalati legumele. Taiati pe din doua telina si radacina de patrunjel. Taiati fideluta ardeiul gras si morcovii, ceapa o tocati marunt, iar cartofii ii taiati in cubulete. Puneti apa intr-o oala, adaugati ceapa, morcovul si ardeiul si lasati pana se inmoaie. Puneti cartofii, telina si radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt aproape fierti. Adaugati pestele si mai lasati sa fiarba pe foc mic aproximativ 15 minute. Dupa acest timp puneti sare dupa gust. Bateti oul impreuna cu smantana si putina sare. Luati o ceasca...

Tocanita cu ceafa de porc

Taiati carnea de porc in bucati mici si caliti in patru linguri ulei si putina apa. Dupa ce se albesc si s-au rumenit putin, le scoate-ti si le puneti intr-un vas termorezistent. Aruncati cele patru linguri de ulei in care ati calit carnea, si caliti ceapa, morcovul si gogosarul in uleiul ramas. Dupa ce ceapa se caleste o puneti peste carne. Adaugati apa astfel incat sa acopere totul, vin, rozmarin, cimbru, usturoiul taiat 1/2 si suc de rosii. Acoperiti vasul cu o folie de staniol si il dati in cuptorul preancalzit la 200° C. Dupa 30 minute luati folia, condimentati cu sare si piper si lasati pana scade sosul si se ingroasa. Serviti tocanita calda cu putin patrunjel verde, proaspat...

Somon pe pat de legume verzi

Intr-un vas mare, in care sa incapa fileurile de peste pe un singur strat, se amesteca sucul de grepfrut cu mustarul, mierea si boiaua. Se pune vasul la frigider timp de 30 de minute. Se incinge rotisorul. Intr-o oala mare, se clocotesc 500 ml apa. Se pune varza kale si se fierbe 5 minute. Se scurge de apa. Se stoarce pentru a indeparta apa in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga ardeii si se calesc 1 minut. Se adauga varza kale. Se caleste 3 minute, pana se inmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se mentine calda. Se scoate somonul din marinata. Se pune cu pielea in jos, in tava rotisorului, care a...

Peste la cuptor

Puneti la incins doua linguri de ulei in care caliti ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile, sare si piper, lasati sa fiarba incet cca 5 minute, fara capac. Dupa ce legumele s-au inmuiat, le rasturnati intr-un vas. Spalati bine pestele, lasati sa se zvante, il sarati si piperati si il asezati peste rosii. Taiati marunt caperele, amestecati cu patrunjelul tocat, mustarul si restul de ulei. Cu aceasta pasta astfel preparata se ung fileurile de peste. Acoperiti sosul cu un capac, dati la cuptor incins la 200° C si lasati pestele sa se patrunda bine pentru aproximativ 20 minute.

Peste file cu legume in stil asiatic

Se pun fileurile intr-un vas ce incape intr-un cos pentru fierbere la abur. Se amesteca sosul de soia cu vinul alb intr-o ceasca. Amestecul se toarna peste peste. Deasupra se adauga ghimbir si morcovi. Se umple o tigaie mare cu apa (2.5 cm inaltime). Se da in clocot. Se pune in tigaie cosul pentru fierbere la abur. Vasul cu fileuri de peste se pune in cos. Se acopera tigaia. Se fierbe pestele la abur timp de 5-6 minute. Se adauga tecile de mazare si ardeiul gras in vasul cu peste. Se acopera. Se continua fierberea circa 5 minute, pana cand pestele se desface daca este intepat cu o furculita, iar legumele devin fragede-crocante. Se servesc imediat.