Ciorba de crap cu smantana

Taiati costita in felii subtiri, apoi in bucati mici. Puneti doua linguri intr-o tigaie, dati la foc si rumeniti costita. Curatati pestele de solzisori si de maruntaie, apoi il portionati. Curatati si spalati legumele. Taiati pe din doua telina si radacina de patrunjel. Taiati fideluta ardeiul gras si morcovii, ceapa o tocati marunt, iar cartofii ii taiati in cubulete. Puneti apa intr-o oala, adaugati ceapa, morcovul si ardeiul si lasati pana se inmoaie. Puneti cartofii, telina si radacina de patrunjel. Lasati sa fiarba pana cand cartofii sunt aproape fierti. Adaugati pestele si mai lasati sa fiarba pe foc mic aproximativ 15 minute. Dupa acest timp puneti sare dupa gust. Bateti oul impreuna cu smantana si putina sare. Luati o ceasca...

Somon pe pat de legume verzi

Intr-un vas mare, in care sa incapa fileurile de peste pe un singur strat, se amesteca sucul de grepfrut cu mustarul, mierea si boiaua. Se pune vasul la frigider timp de 30 de minute. Se incinge rotisorul. Intr-o oala mare, se clocotesc 500 ml apa. Se pune varza kale si se fierbe 5 minute. Se scurge de apa. Se stoarce pentru a indeparta apa in exces. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga ardeii si se calesc 1 minut. Se adauga varza kale. Se caleste 3 minute, pana se inmoaie. Se ia tigaia de pe foc si se mentine calda. Se scoate somonul din marinata. Se pune cu pielea in jos, in tava rotisorului, care a...

Peste file cu legume in stil asiatic

Se pun fileurile intr-un vas ce incape intr-un cos pentru fierbere la abur. Se amesteca sosul de soia cu vinul alb intr-o ceasca. Amestecul se toarna peste peste. Deasupra se adauga ghimbir si morcovi. Se umple o tigaie mare cu apa (2.5 cm inaltime). Se da in clocot. Se pune in tigaie cosul pentru fierbere la abur. Vasul cu fileuri de peste se pune in cos. Se acopera tigaia. Se fierbe pestele la abur timp de 5-6 minute. Se adauga tecile de mazare si ardeiul gras in vasul cu peste. Se acopera. Se continua fierberea circa 5 minute, pana cand pestele se desface daca este intepat cu o furculita, iar legumele devin fragede-crocante. Se servesc imediat.

Gumbo cu crab

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se pun bamele, ceapa, ardeii grasi si jambonul. Se calesc circa 10 minute, pana cand se fragezesc bamele si nu mai sunt lipicioase. Se adauga usturoiul. Se caleste un minut. Se adauga rosiile si amestecul de supa cu apa. Se fierb 20 de minute la foc mic, descoperite. Se adauga carnea de crab, sosul iute, sarea si piperul. Se infierbanta la foc mic si se servesc.

Scoici de mare cu rosii calite

Se pudreaza scoicile cu 3 linguri de amidon, apoi se scutura de cel in exces. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc potrivit. Se adauga scoicile si se calesc 3 minute, pana devin rumen-aurii. Cu o spumiera se trec scoicile pe o farfurie. Se caleste usturoiul in tigaie un minut. Se adauga rosiile si se calesc circa 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga vermutul, sarea si busuiocul. Se dau in clocot. Se fierb un minut. Intre timp, se amesteca ultima lingura de amidon cu apa rece intr-un castron mic. Se adauga in tigaie si se fierbe circa un minut, amestecand, pana cand sosul se ingroasa putin. Se pun din nou scoicile in tigaie si se lasa...

Crap la cuptor

Ingrediente: 1,5 kg crap, 3 linguri ulei, un pahar vin alb, 3 cepe, doi catei usturoi, doua foi dafin, 5 boabe piper, o lingura bulion de rosii, sare. Mod de preparare: Curatati crapul de solzi, il dati cu sare pe afara si pe dinauntru si lasati sa stea cel putin un sfert de ora. Il asezati intr-o cratita lunga si puneti ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea. Ungeti bine crapul cu ulei, dati la cuptor si lasati cam o ora si jumatate. Ungeti din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea mult, inainte de a fi pestele gata, mai puneti putina apa. Inainte de a se...