Salata de sfecla rosie cu hrean

Dupa ce am spalat bine sfecla rosie am pus la cuptor sa se coaca pentru cca doua ore. Dupa ce s-a inmuiat coaja, fiind usor cocanta, inseamana ca sfecla este coapta. Am scos de la cuptor, am lasat sa se raceasca apoi am dat pe razatoarea cea mica si am amestecat cu hrean ras, sare, otet si zahar. Daca sfecla este coapta puteti renunta la zahar. Am pus apoi in borcane pentru a servi ca garnitura cu diverse fripturi, omlete sau alte mancaruri.

Salata de cod

Se taie peștele în cuburi groase suficient, astfel încât să nu se năruie. Carte. Taiati ceapa si patrunjelul. Pregătiți sosul: Intr-un castron, se amestecă maioneza cu 1 lingura de iaurt, iar apoi se adauga ceapa si patrunjelul. Elaborati o captuseala cu frunze de salata. Se presara cuburi salată de pește și sos. Pentru un gust proaspat,puneti un strop de lamaie verde.

Salata de vinete

Dupa ce am asezat vinetele in tava cuptorului in care in prealabil am pus hartie de copt, am dat la cuptor la cca 200 grade C cca 45 min. Am intors vinetele din cand in cand pe o parte si pe alta. Dupa ce s-au copt le-am curatat de coaja si le-am scos miezul incepand de la coada. Miezul de la vinete l-am pus intr-o strecuratoare si am lasat sa se scurga de suc, apasand cu o lingura. Tocati vinetele, apoi incorporati doua cepe data pe razatoare, pe gaurile mari. Incorporati apoi uleiul incet, lingura cu lingura ca la maioneza. Dregeti de sare si piper si apoi adugati si cealalta ceapa taiata cubulete. Serviti salata de vinete cu paine.

Salata rece din fructe de mare cu ananas si ardei gras

Intr-un castron mare se amesteca sucul de portocala cu cel de lamaie verde, ghimbirul, boiaua si sarea. Se adauga cele doua feluri de ulei si busuiocul. Crevetii se fierb la abur 3-4 minute, pana se curbeaza si devin roz. Se scurg. Se pun in castronul cu sos. Se agita bine pentru a se acoperi cu sos. Scoicile se fierb la abut circa 3 minute, pana cand carnea lor devine opaca. Se scurg. Se adauga alaturi de creveti. Se pun la frigider cel putin 15 minute. Se adauga carnea de crab la amestecul cu creveti. Se adauga ananasul si ardeiul gras. Se amesteca incet. Se servesc pe frunze de salata.

Salata de fasole verde cu usturoi

Faceti o maioneza din ulei si galbenusul de la ou. Daca este prea groasa puneti cate o picatura de apa, dar sa nu fie nici prea moale. Adaugati smantana, sare si piper, dupa gust. Curatati si pisati usturoiul. Il inglobati in sosul de maioneza. Scurgeti pastaile bine si peste ele puneti maioneza cu usturoi. Amestecati bine avand grija sa nu se rupa pastaile.

Salata de varza cu marar

Curatiti varza, indepartand frunzele deshidratat, apoi o tocati marunt si puneti intr-un bol, adaugand peste sare si amestecand. Lasati cca 10 minute sa se inmoaie putin. Adaugati mararul tocat marunt, uleiul si otetul de mere si amestecati totul foarte bine. Ornati cu felii de rosii sau dupa imaginatie. Serviti salata alaturi de o portie de oua coapte in cosulete de cartofi sau orice alt fel de mancare.