Pasca cu branza dulce si stafide

Ingrediente pasca cu branza dulce si stafide: 350 g faina, 3 albusuri spuma (daca vreti puteti pune si doua galbenusuri si unul pastrati pentru uns deasupra), 1/2 cana zahar pudra, 8 linguri ulei de framantat la final, o cana lapte, putina sare, 10 g drojdie. Pentru umplutura: 500 g branza dulce, o mana de stafide, esenta de vanilie, zahar vaniliat, 3 oua. Mod de preparare pasca cu branza dulce si stafide: Laptele putin caldut, zaharul, sarea si drojdia le dizolvati, dupa care adaugati faina in ploaie si framantati pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie mai adaugati putina. Dupa ce ati framantat, adaugati treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca doriti puteti pune si unu sau doua galbenusi, daca...

Pasca cu ciocolata

Ingrediente aluat pasca cu ciocolata: 250 g faina, 125 g margarina, un ou, 65 g zahar, un praf sare, margarina pentru uns forma. Ingrediente umplutura – pasca cu ciocolata: 100 g ciocolata de menaj, doua linguri cacao, doua linguri faina, 200 ml lapte, 4 oua, 100 g margarina, un plic vanilie. Mod preparare pasca cu ciocolata: Preparati aluatul din faina, margarina, ou, zahar si un praf de sare. Framantati apoi lasati la dospit. Intindeti cu sucitorul o foaie potrivit de groasa si intindeti in forma de copt speciala. Topiti ciocolata pe baie de aburi, adaugati margarina, cacao si vanilie. Turnati laptele treptat si amestecati pana compozitia se ingroasa. Separat, bateti ouale, adaugati zaharul, apoi turnati peste ciocolata. Puneti hartie de...

Pasca cu branza dulce

Pentru aluat: 300 g faina, 60 ml lapte, 200 g zahar, 200 g unt, 25 g drojdie, coaja de lamaie si portocala. Pentru umplutura: 1 kg branza de vaca, 2 linguri smantana, 2 linguri faina, 4 oua, 250 g zahar, 200 g stafide, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamaie si de portocala, un praf de sare. Mod de preparare: Puneti faina intr-un bol, faceti un gol in mijloc si adaugati ouale, maiaua pregatita din drojdie, lapte si putin zahar si framantati adaugand toate ingredientele. Veti obtine un aluat de cozonac pe care il lasati sa creasca langa o sursa de caldura. Separat, in alt bol, puneti: branza de vaca, smantana, zaharul, coaja de lamaie si de portocala, un praf...

Spanac cu carne de miel

Ingrediente pentru aproximativ 10 portii: Pentru 10 portii: 500 kg carne de miel, 200 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 100 g faina, 500 kg spanac, 3 g sare de lamaie, 50 g lamaie, 50 g usturoi, sare, piper, dupa gust. Mod de preparare: Portionati carnea de miel, o spalati, o scurgeti si inabusiti intr-un vas cu ulei. Sarati si piperati. Cand carnea de miel este gata inabusita, o scoateti in alt vas. In sosul format, cu putina apa, inabusiti ceapa care a fost curatata, spalata si taiata marunt. Adaugati faina dizolvata in apa impreuna cu pasta de tomate si putina apa pentru fierbere timp de aprox 30 minute. Cand componentele sunt fierte, strecurati prin strecuratoare,...

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente: o pulpa de miel, o lingurita piper, o lingurita sare, doua legaturi usturoi verde, un pahar ulei, un pahar vin alb, 5-6 felii sunca bacon. Mod de preparare: Faceti crestaturi in pulpa de de miel in care introduceti usturoi. Puneti in tava, adaugati sare, piper si inveliti cu sunca de bacon, apoi adaugati o cana de apa si uleiul. Presarati cu frunze proaspete de usturoi, tocate, si dati la cuptor. Dupa aproximativ 20 minute adaugati vinul si lasati pana scade apa. Serviti friptura de miel cu salata verde.

Miel la protap

Ingrediente: un miel intreg , ceapa, morcovi, usturoi, vin, ulei, slanina afumata, 5-6 lamai, busuioc. Mod de preparare: Impanati mielul cu usturoi si bucatele de slanina, il fixati bine pe proţap asfel incat sa nu alunece in timpul rotirii. Dupa ce il fixati, incepeti sa il umpleti, folosind morcovi care este de preferat sa fie putin fierti inainte, 7-8 cepe intregi, cateva bucati de slanina crestate ca si pentru prajit si cativa catei de usturoi. Peste aceasta umputura stoarceti 2-3 lamai si presarati busuioc dupa care coaceti cu grija mielul astfel incat umplutura sa fie in siguranta, ca aromele si sucurile sa ramana in interior pentru a imprima carnii un gust aparte . Puneti protapul la o distanta suficient de...